Winka BV
Gagelboslaan 1A
4623AA Bergen op Zoom
info@winka.nl
0164-783 083
Openingstijden.
Maandag – Vrijdag: 09:00 / 18:00
Zaterdag: 12:00 / 16:00

Algemene voorwaarden

Winka_Alg_voorwaarden

ALGEMENE LEVERINGS- EN BETALINGSVOORWAARDEN

Winka Kozijnen B.V.

Winka Kozijnen B.V., statutair gevestigd te Wassenaarstraat 54, 4611 BW Bergen op Zoom.
KVK-nummer: 93030363

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van Winka Kozijnen B.V.

Artikel 1 Toepasselijkheid

1.1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten die Winka Kozijnen B.V. sluit en op alle overeenkomsten die hieruit voortvloeien. Winka Kozijnen B.V. wordt aangeduid als opdrachtnemer. De wederpartij wordt aangeduid als opdrachtgever.
1.2. Deze algemene voorwaarden mogen alleen worden gebruikt door Winka Kozijnen B.V.
1.3. Bij strijdigheid tussen de inhoud van de tussen opdrachtgever en opdrachtnemer gesloten overeenkomst en deze voorwaarden, gaan de bepalingen uit de overeenkomst voor.
1.4. Eventuele afwijkingen van deze voorwaarden gelden slechts wanneer deze schriftelijk door opdrachtnemer aan opdrachtgever zijn bevestigd.
1.5. De onderhavige voorwaarden zijn eveneens van toepassing op overeenkomsten met de opdrachtnemer, voor de uitvoering waarvan door de opdrachtnemer derden dienen te worden betrokken. Deze derden kunnen jegens de opdrachtgever een rechtstreeks beroep op de onderhavige voorwaarden doen, waaronder eventuele beperkingen van de aansprakelijkheid.
1.6. Afwijkingen van deze algemene voorwaarden zijn slechts geldig voor zover zij uitdrukkelijk door de opdrachtnemer zijn aanvaard.
1.7. Deze algemene voorwaarden prevaleren te allen tijde boven eventuele algemene voorwaarden van de opdrachtgever. Ook indien de voorwaarden van de opdrachtgever een bepaling van gelijke strekking hebben als hiervoor vermeld, hebben de algemene voorwaarden van de opdrachtnemer te allen tijde voorrang boven dergelijke eventuele voorwaarden van de opdrachtgever.
1.8. De toepasselijkheid van eventuele inkoop of andere voorwaarden van de opdrachtgever wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.
1.9. Indien één of meerdere bepalingen in deze algemene voorwaarden op enig moment geheel of gedeeltelijk nietig zijn of vernietigd mochten worden, dan blijft het overige in deze algemene voorwaarden bepaalde volledig van toepassing. De opdrachtnemer en de opdrachtgever zullen alsdan in overleg treden teneinde nieuwe bepalingen ter vervanging van de nietige of vernietigde bepalingen overeen te komen, waarbij zoveel als mogelijk het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepalingen in acht wordt genomen.
1.10. Indien onduidelijkheid bestaat omtrent de uitleg van één of meerdere bepalingen van deze algemene voorwaarden, dan dient de uitleg plaats te vinden ‘naar de geest’ van deze bepalingen.
1.11. Indien zich tussen partijen een situatie voordoet die niet in deze algemene voorwaarden geregeld is, dan dient deze situatie te worden beoordeeld naar de geest van deze algemene voorwaarden.
1.12. Indien één of meer van de bepalingen van onderhavige algemene voorwaarden of enige andere overeenkomst met de opdrachtnemer in strijd mochten zijn met een dwingende wetsbepaling of enig toepasselijk rechtsvoorschrift, zal de betreffende bepaling komen te vervallen en zal deze worden vervangen door een door de opdrachtnemer vast te stellen nieuwe, rechtens toelaatbare en vergelijkbare bepaling.
1.13. Indien de opdrachtnemer niet steeds strikte naleving van deze voorwaarden verlangt, betekent dit niet dat de bepalingen daarvan niet van toepassing zijn, of dat de opdrachtnemer in enigerlei mate het recht zou verliezen om in andere gevallen de strikte naleving van de bepalingen van deze voorwaarden te verlangen.


Artikel 2 Aanbiedingen
2.1. Alle aanbiedingen zijn vrijblijvend.
2.2. In het geval opdrachtgever aan opdrachtnemer gegevens, tekeningen of andere informatie verstrekt, mag opdrachtnemer uitgaan van de juistheid en volledigheid hiervan en zal hij zijn aanbieding hierop baseren.


Artikel 3 Intellectuele eigendomsrechten en geheimhoudingsplicht
3.1. Tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen, behoudt opdrachtnemer de auteursrechten en de rechten van industriële eigendom op de door hem gedane aanbiedingen, verstrekte ontwerpen, afbeeldingen, tekeningen, berekeningen, (proef)modellen, programmatuur, enz., ook indien aan opdrachtgever voor de vervaardiging ervan kosten in rekening zijn gebracht.
3.2. Ter zake van al hetgeen in lid 1 van dit artikel is opgenomen, geldt een geheimhoudingsplicht van opdrachtgever. Zonder voorafgaande uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van opdrachtnemer mag opdrachtgever ter zake geen informatie en gegevens vermenigvuldigen of openbaren.
3.3. Bij overtreding van de bepalingen in de leden 1 en 2 van dit artikel is opdrachtgever aan opdrachtnemer een direct opeisbare boete verschuldigd van € 25.000,- (exclusief btw) per overtreding. Deze boete kan naast schadevergoeding op grond van de wet worden gevorderd.


Artikel 4 Adviezen, ontwerpen en materialen
4.1. Opdrachtgever kan geen rechten ontlenen aan adviezen en informatie die hij van opdrachtnemer krijgt, als deze niet rechtstreeks betrekking hebben op de opdracht.
4.2. Opdrachtgever is verantwoordelijk voor de door of namens hem gemaakte tekeningen, berekeningen en overige door hem verstrekte gegevens en voor de functionele geschiktheid van de door of namens hem voorgeschreven materialen, applicatiemethode en oppervlaktebehandeling.
4.3. Opdrachtgever vrijwaart opdrachtnemer voor elke aanspraak van derden met betrekking tot het gebruik van door of namens opdrachtgever verstrekte adviezen, tekeningen, berekeningen, ontwerpen, materialen, merken, monsters, modellen, en dergelijke.
4.4. Opdrachtgever mag de materialen die opdrachtnemer wil gebruiken, vóórdat deze verwerkt worden, voor eigen rekening (laten) onderzoeken. Als opdrachtnemer hierdoor schade lijdt, komt deze voor rekening van opdrachtgever.


Artikel 5 Levertijd en/of uitvoeringsperiode

5.1. De levertijd en/of uitvoeringsperiode van de gehele levering, het gehele werk, de deelwerkzaamheden of de deelleveranties, worden door opdrachtnemer bij benadering vastgesteld.
5.2. Bij de vaststelling van de levertijd en/of uitvoeringsperiode gaat opdrachtnemer ervan uit dat hij de opdracht kan uitvoeren onder de omstandigheden zoals deze hem op dat moment bekend zijn.
5.3. De levertijd en/of uitvoeringsperiode gaat in wanneer tussen opdrachtgever en opdrachtnemer over alle commerciële en technische details overeenstemming is bereikt, alle noodzakelijke gegevens, definitieve en goedgekeurde tekeningen en dergelijke in het bezit zijn van opdrachtnemer, de overeengekomen (termijn)betaling is ontvangen én aan de noodzakelijke voorwaarden voor de uitvoering van de opdracht is voldaan.
5.4. Als er sprake is van:

  • a. andere omstandigheden dan die welke opdrachtnemer bekend waren toen hij de levertijd en/of uitvoeringsperiode vaststelde, kan opdrachtnemer de levertijd en/of uitvoeringsperiode verlengen met de tijd die hij nodig heeft om de opdracht onder deze omstandigheden uit te voeren;

  • b. meerwerk, wordt de levertijd en/of uitvoeringsperiode verlengd met de tijd die nodig is om de voor het meerwerk benodigde materialen en onderdelen te (laten) leveren en om het meerwerk uit te voeren;

  • c. opschorting van verplichtingen door opdrachtnemer, worden levertijd en/of uitvoeringsperiode verlengd met de tijd die opdrachtnemer nodig heeft om met inachtneming van zijn planning, de opdracht uit te voeren nadat de reden voor de opschorting is vervallen.

Indien sprake is van het niet in de planning kunnen inpassen van de werkzaamheden wanneer het bovenstaande zich voordoet, zullen de werkzaamheden worden uitgevoerd zodra de planning van opdrachtnemer dit toelaat.
5.5. Opdrachtgever is gehouden alle kosten die opdrachtnemer maakt of schade die opdrachtnemer lijdt of zal lijden als gevolg van een vertraging in de levertijd en/of uitvoeringsperiode, te voldoen.
5.6. Overschrijding van de levertijd en/of uitvoeringsperiode geeft opdrachtgever in geen geval recht op schadevergoeding of ontbinding. Opdrachtgever vrijwaart opdrachtnemer voor eventuele aanspraken van derden als gevolg van overschrijding van de levertijd en/of uitvoeringsperiode.


Artikel 6 Risico-overgang

6.1. Bij koop (zonder montage) vindt levering plaats af fabriek, ‘ex works’, zoals deze luiden drie maanden voor het sluiten van de overeenkomst; het risico van de zaak gaat over op het moment dat opdrachtnemer deze ter beschikking stelt aan opdrachtgever. Niettemin kunnen opdrachtgever en opdrachtnemer overeenkomen dat opdrachtnemer voor het transport zorgt. Het risico van opslag, laden, transport en lossen rust ook in dat geval op opdrachtgever. Opdrachtgever kan zich tegen deze risico’s verzekeren.
6.2. Bij aanneming van werk gaat het risico van het werk over op opdrachtgever na oplevering.


Artikel 7 Prijswijziging

7.1. Als er zich na de datum waarop de overeenkomst is gesloten, prijsverhogingen voordoen, bijvoorbeeld door veranderende wet- en regelgeving, en de nakoming van de overeenkomst door opdrachtnemer nog niet is voltooid, dan mag opdrachtnemer een stijging in de prijsbepalende factoren doorberekenen aan opdrachtgever.
7.2. Opdrachtgever is gehouden de prijsstijging, zoals bedoeld in lid 1, naar keuze van opdrachtnemer op één van de onderstaande momenten te voldoen:
a. als de prijsstijging zich voordoet;
b. tegelijk met betaling van de hoofdsom;
c. bij de eerstvolgende overeengekomen betalingstermijn.
7.3. De in lid 1 genoemde prijsverhoging wordt berekend aan de hand van de stijging van het CBS-indexcijfer ‘producentprijsindex (PPI) 2512 Deuren en ramen, van metaal’ door het Centraal Bureau voor de Statistiek op de meest recente tijdsbasis vastgesteld.
7.4. Opdrachtnemer is gerechtigd de overeenkomst aan te passen indien zich, na het sluiten van de overeenkomst, onvoorziene omstandigheden voordoen die hij redelijkerwijs niet behoefde te kennen en waarmee hij geen rekening hoefde te houden.
7.5. Indien na het sluiten van de overeenkomst kostenverhogende omstandigheden ontstaan of aan het licht komen die niet aan opdrachtnemer kunnen worden toegerekend, is hij gerechtigd de prijs aan te passen, mits:
a. hij bij het bepalen van de prijs geen rekening hoefde te houden met de kans op die kostenverhogende omstandigheden; en
b. hij de opdrachtgever zo spoedig mogelijk heeft gewaarschuwd voor de noodzaak van een prijsverhoging.


Artikel 8 Overmacht

8.1. Opdrachtnemer heeft het recht de nakoming van zijn verplichtingen op te schorten, als hij door overmacht tijdelijk is verhinderd zijn contractuele verplichtingen jegens opdrachtgever na te komen.
8.2. Onder overmacht wordt onder meer verstaan: omstandigheden waarbij leveranciers of onderaannemers, transporteurs, of andere partijen waarvan opdrachtnemer afhankelijk is, hun verplichtingen niet (tijdig) nakomen door o.a. natuurrampen, oorlog, terrorisme, cyberaanvallen, weersomstandigheden, brand, verlies/diefstal van materiaal, stakingen, quarantaine, pandemieën of handelsbeperkingen.
8.3. Indien de tijdelijke onmogelijkheid langer dan zes maanden duurt, kunnen partijen de overeenkomst beëindigen voor het nog niet uitgevoerde deel.
8.4. Als nakoming blijvend onmogelijk is, mogen beide partijen de overeenkomst direct beëindigen voor dat deel dat niet is nagekomen.
8.5. Partijen hebben geen recht op schadevergoeding in geval van overmacht, opschorting of beëindiging onder dit artikel.


Artikel 9 Omvang van het werk

9.1. Opdrachtgever zorgt dat alle benodigde vergunningen, toestemmingen en beschikkingen tijdig verkregen zijn.
9.2. Niet inbegrepen in het werk zijn o.a.:
a. grond-, hei-, hak-, breek-, beton-, funderings-, timmer-, tegel-, stukadoors-, schilder-, steiger-, cv-, en andere bouwkundige werkzaamheden;
b. nutsvoorzieningen (gas, water, elektra, etc.);
c. werkzaamheden ter voorkoming of beperking van schade aan zaken op of bij het werk;
d. afvoer van materialen en afval;
e. verticaal transport op de bouwplaats.
9.3. Ook niet inbegrepen (tenzij anders overeengekomen): bevestigingsmiddelen (ankerrails, stelregels etc.) die nodig zijn voor montage.


Artikel 10 Wijzigingen in het werk

10.1. Wijzigingen kunnen leiden tot meer- of minderwerk als:
a. het ontwerp, specificaties of bestek wijzigen;
b. verstrekte informatie niet overeenstemt met de werkelijkheid;
c. gemeten toleranties afwijken van gemaakte afspraken.
10.2. Meerwerk wordt berekend op basis van de dan geldende prijzen; minderwerk wordt verrekend op basis van prijzen bij het sluiten van de overeenkomst.
10.3. Opdrachtgever betaalt het meerwerk:
a. op het moment van optreden;
b. tegelijk met betaling van de hoofdsom;
c. bij de eerstvolgende termijnbetaling.
10.4. Als het minderwerk groter is dan het meerwerk, mag opdrachtnemer 10% van het verschil in rekening brengen, behalve als het minderwerk door opdrachtnemer is gevraagd.


Artikel 11 Uitvoering van het werk

11.1. Opdrachtgever zorgt ervoor dat:
a. alle noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen aanwezig zijn bij aanvang van het werk en worden gehandhaafd conform wetgeving;
b. monteurs direct na aankomst kunnen beginnen;
c. werkzaamheden tijdens normale werktijden kunnen worden uitgevoerd of op afgesproken tijdstippen;
d. toegangswegen geschikt zijn voor transportvoertuigen;
e. er voldoende ruimte is op de bouwplaats voor opslag;
f. er rondom het gebouw een geschikte, berijdbare verharding is voor mobiele kranen;
g. binnen 50 meter van de werkplek zijn water, verlichting en elektriciteit (230/380V) aanwezig;
h. er voorzieningen zijn zoals toilet- en wasgelegenheid voor personeel.

11.2. Onwerkbare omstandigheden leiden tot verlenging van de levertijd. Onwerkbaar weer en andere oorzaken waardoor er niet veilig of effectief gewerkt kan worden, worden als zodanig beschouwd.
11.3. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor door opdrachtgever beschikbaar gestelde voorzieningen (machines, steigers, voertuigen etc.) en wordt gevrijwaard voor aanspraken van derden hieromtrent.
11.4. Opdrachtgever draagt het risico voor schade door verlies, diefstal of beschadiging van materiaal op of bij het werk.
11.5. Opdrachtgever moet zich adequaat verzekeren tegen de in lid 4 genoemde risico’s en op verzoek bewijs daarvan overleggen.
11.6. Als opdrachtgever zijn verplichtingen niet nakomt en dit leidt tot vertraging, wordt het werk uitgevoerd zodra de planning het toelaat. Alle schade en kosten komen voor rekening van opdrachtgever.


Artikel 12 Oplevering van het werk

12.1. Oplevering houdt in dat opdrachtnemer het werk geheel of gedeeltelijk aan opdrachtgever of principaal oplevert zoals overeengekomen.
12.2. Het werk wordt als opgeleverd beschouwd wanneer:
a. opdrachtgever het werk heeft goedgekeurd;
b. het werk in gebruik is genomen;
c. opdrachtgever niet binnen 14 dagen na mededeling bezwaar maakt;
d. kleine gebreken aanwezig zijn die binnen 30 dagen kunnen worden hersteld en ingebruikname niet verhinderen.
12.3. Bij afkeuring moet opdrachtgever dit schriftelijk met redenen omkleed binnen 14 dagen melden.
12.4. Bij terechte afkeuring krijgt opdrachtnemer de gelegenheid het werk opnieuw op te leveren.


Artikel 13 Aansprakelijkheid

13.1. Bij toerekenbare tekortkoming moet opdrachtnemer alsnog nakomen.
13.2. Aansprakelijkheid is beperkt tot wat door de verzekering wordt gedekt.
13.3. Als er geen dekking is, is de aansprakelijkheid beperkt tot maximaal 15% van de opdrachtsom van het betreffende onderdeel.
13.4. Niet vergoed worden:
a. gevolgschade (bijv. productie- of winstverlies);
b. opzichtschade (schade aan zaken waaraan wordt gewerkt);
c. schade door opzet of bewuste roekeloosheid van hulppersonen of niet-leidinggevenden.


Artikel 14 Garantie

14.1. Tenzij schriftelijk anders overeengekomen, geldt een garantie van 10 jaar op kozijnen/ramen en 10 jaar op het beglazingssysteem.
14.2. Op ventilatieroosters en hang- en sluitwerk geldt een garantie van 3 jaar.
14.3. Garantie op door derden geleverde onderdelen reikt niet verder dan wat die derden bieden.
14.4. Bij aanneming van werk staat opdrachtnemer 10 jaar in voor constructieve deugdelijkheid indien hij de materiaalkeuze mocht bepalen.
14.5. Bij levering van zaken geldt garantie gedurende de genoemde termijn, mits deze franco worden teruggestuurd.
14.6. Vergoeding bij vervanging of herstel is beperkt tot het deel van het factuurbedrag dat betrekking heeft op het betreffende onderdeel.
14.7. Opdrachtgever moet opdrachtnemer gelegenheid geven gebreken te verhelpen.
14.8. Garantie gaat pas in als opdrachtgever aan al zijn verplichtingen heeft voldaan.
14.9. Herstel/vervanging verlengt de garantie niet.
14.10. Geen garantie bij:
a. normale slijtage,
b. onoordeelkundig gebruik,
c. gebrek aan onderhoud,
d. montage of wijziging door derden,
e. kleine onvolkomenheden,
f. constructieproblemen,
g. milieuschade,
h. zaken op verzoek opdrachtgever,
i. ondeugdelijke materialen door opdrachtgever aangeleverd,
j. corrosie,
k. kleurverschil/glansverlies,
l. gebreken zichtbaar bij oplevering,
m. externe invloeden na levering,
n. zonweringen/ladders,
o. glasbreuk,
p. temperatuurbelasting >70°C,
q. kitwerk (m.u.v. waterdichtheid).

14.11. Het bepaalde in de leden 3 t/m 10 van dit arFkel is van overeenkomsFge toepassing bij
eventuele aanspraken van opdrachtgever op grond van wanprestaFe, non-conformiteit of welke
andere grondslag dan ook.
14.12. Opdrachtgever kan rechten uit hoofde van dit arFkel niet overdragen.

14.13 In geval van folieschade aan de kozijnen, blijft de opdrachtgever verplicht het volledige restbedrag te voldoen. Folieschade valt onder de garantievoorwaarden zoals genoemd in dit artikel. Het is de opdrachtgever niet toegestaan enige betaling op te schorten of in te houden wegens folieschade.


Artikel 15 Klachtplicht

15.1. Opdrachtgever kan op een gebrek in de prestatie geen beroep meer doen als hij hierover niet binnen twee maanden nadat hij het gebrek heeft ontdekt of redelijkerwijs had moeten ontdekken, schriftelijk heeft geklaagd.
15.2. Een klacht schort de betalingsverplichting niet op. Opdrachtgever blijft verplicht het factuurbedrag binnen de overeengekomen termijn te voldoen.
15.3. Bezwaren tegen het factuurbedrag moeten binnen een redelijke termijn schriftelijk worden gemeld. Voor zakelijke klanten geldt: binnen 30 dagen na factuurdatum.


Artikel 16 Niet nagekomen verplichtingen door opdrachtgever

16.1. Als opdrachtnemer bereid en in staat is zijn verplichtingen na te komen, maar wordt verhinderd door een oorzaak binnen de risicosfeer van opdrachtgever, is opdrachtgever aansprakelijk voor alle gemaakte kosten, gederfde rente en schade.
16.2. Na afloop van de levertijd dient opdrachtgever de zaken af te nemen.
16.3. Opdrachtgever moet alle medewerking verlenen die redelijkerwijs van hem kan worden verwacht.
16.4. Niet afgenomen zaken worden voor rekening en risico van opdrachtgever opgeslagen.
16.5. Bij overtreding van lid 2 en/of 3 is opdrachtgever een boete van € 250,- per dag verschuldigd, met een maximum van € 25.000,-. Deze boete komt bovenop eventuele schadevergoeding.


Artikel 17 Betaling

17.1. Betaling vindt plaats op de vestiging van opdrachtnemer of op een aangewezen rekening.
17.2. Tenzij anders overeengekomen:
a. balieverkoop: contant;
b. termijnbetaling:

  • 50% vóór bestelling materiaal

  • 50% vóór start werkzaamheden
    c. overige gevallen: binnen 14 dagen na factuurdatum.
    17.3. Als opdrachtgever niet betaalt, kan opdrachtnemer inbetalinggeving eisen.
    17.4. Opdrachtgever moet op verzoek voldoende zekerheid stellen voor betaling. Doet hij dit niet tijdig, dan is hij direct in verzuim en kan opdrachtnemer de overeenkomst ontbinden.
    17.5. Verrekening of opschorting door opdrachtgever is uitgesloten, behalve bij faillissement van opdrachtnemer.
    17.6. Alles wat opdrachtgever verschuldigd is, is direct opeisbaar indien:

  • betalingstermijn is overschreden;

  • faillissement of surseance is aangevraagd;

  • beslag is gelegd;

  • onderneming wordt geliquideerd;

  • opdrachtgever schuldsanering aanvraagt, onder curatele wordt gesteld of overlijdt.
    17.7. Bij te late betaling is opdrachtgever rente verschuldigd: minimaal 12% per jaar of de wettelijke rente als deze hoger is.
    17.8. Opdrachtnemer mag vorderingen en schulden met gelieerde ondernemingen verrekenen.
    17.9. Bij te late betaling is opdrachtgever buitengerechtelijke incassokosten verschuldigd volgens een staffel (min. € 75,-).
    17.10. Indien opdrachtnemer in een gerechtelijke procedure in het gelijk wordt gesteld, komen alle kosten voor rekening van opdrachtgever.


Artikel 18 Eigendomsvoorbehoud en pandrecht

18.1. Geleverde zaken blijven eigendom van opdrachtnemer zolang opdrachtgever zijn verplichtingen niet volledig is nagekomen.
18.2. Zolang het eigendomsvoorbehoud geldt, mag opdrachtgever de zaken niet vervreemden of bezwaren buiten normale bedrijfsvoering.
18.3. Bij inroepen eigendomsvoorbehoud mag opdrachtnemer de zaken terughalen. Opdrachtgever moet daaraan meewerken.
18.4. Indien zaken vermengd, vervormd of nagetrokken zijn, moet opdrachtgever de nieuw gevormde zaken verpanden of verhypothekeren.
18.5. Als opdrachtgever later opnieuw in gebreke blijft, herleeft het eigendomsvoorbehoud op eerdere leveringen.


Artikel 19 Beëindiging van de overeenkomst

19.1. Bij beëindiging met wederzijds goedvinden heeft opdrachtnemer recht op vergoeding van geleden verlies, gederfde winst en gemaakte kosten.
19.2. Ongeacht het tijdstip van annulering zijn kosten aan derden volledig verschuldigd.


Artikel 20 Toepasselijk recht en forumkeuze

20.1. Op alle overeenkomsten waarop deze voorwaarden van toepassing zijn, is het Nederlands recht van toepassing. Het Weens Koopverdrag is uitgesloten, tenzij schriftelijk anders overeengekomen.
20.2. Geschillen worden, behoudens dwingend recht, voorgelegd aan de bevoegde rechter in de vestigingsplaats van opdrachtnemer. Opdrachtnemer mag hiervan afwijken en een andere bevoegde rechter kiezen.

April, 2025

Deze website maakt gebruik van cookies om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.